Anti-love song punk rockovej ikony Billy Idol oslavuje 40 rokov. Pri tejto príležitosti zavedie Idol svojich fanúšikov do zákulisia videoklipu Eyes Without A Face. "Myslím, že som sa zámerne snažil nepísať ľúbostnú pieseň, pretože 80. roky boli plné uplakaných ľúbostných piesní. Tak som si pomyslel, že možno len napíšem anti-love song. Je to takmer vražedná pieseň," zaspomínal si Idol na vznik prvého veľkého hitu.

Hovorí tiež o probléme, s ktorým pri vzniku piesne zápasili: "Jedna z vecí, s ktorou sme mali problémy, bola basová linka, pretože mám rád reggae, takže som chcel, aby to bolo ako skutočne prominentná basová linka a čertovsky som sa snažil nájsť niekoho, kto by zahral môj nápad, kým sme nestretli Sala Cuevasa, ktorý hral v kapele Dreamgirls na Broadwayi."

Oficiálny videoklip bol vydaný v júni 1984 a následne nominovaný na MTV Video Music Awards za najlepší strih a najlepšiu kameru. Natáčalo sa počas vyčerpávajúcich troch dní na scéne s hmlovkami, osvetlením a zdrojmi ohňa. Eyes Without a Face sa nachádza na albume Rebel Yell (1983). Vyšiel v júni 1984 ako druhý singel z albumu. Dostal sa na 4. miesto v rebríčku Billboard Hot 100 a stal sa prvým hitom Billyho Idola v top 10 v USA.

Text: Hudba.sk (zdroj: Music-news.com)