Z kapely Interpol po trinástich rokoch odišiel jej zakladajúci člen - basgitarista Carlos Dengler. Informovali o tom ostávajúci členovia alternatívnej skupiny. Ako uviedli, basgitarista síce s kapelou nahral jej štvrtý štúdiový album, ale v súčasnosti už vo formácií nepôsobí. "Po tom, čo sme dokončili album, nás Carlos informoval, že opustí kapelu. Rozhodol sa ísť inou cestou a sledovať nové ciele," napísali vo vyhlásení.

"Toto rozdelenie je priateľské a my mu z celého srdca želáme veľa šťastia a úspechov. Ostaneme, tak ako vždy, fanúšikovia s hlbokým rešpektom pre tohto nesmierne talentovaného človeka," pokračuje vyhlásenie. Kapela má za basgitaristu, ktorý v súčasnosti robí na filmovom sountracku a súčasne spolupracuje aj s televíziou a tvorcami reklám, niekoľko náhrad na svoje letné turné. Neprezradili žiadne konkrétne mená, no malo by ísť o "slávnych hudobníkov".

Kapela Interpol vznikla v roku 1997 v New Yorku v zložení Paul Banks, Daniel Kessler, Carlos Dengler a Greg Drudy. Drudy opustil kapelu v roku 2000, nahradil ho Sam Fogarino. Skupina debutovala nahrávkou 'Turn On the Bright Lights' (2002). Pokračovali albumami 'Antics' (2004) a 'Our Love to Admire' (2007).

Ich štvrtá štúdiovka vznikla v Electric Lady Studios v New Yorku. "My štyria sme do tejto hudby dali naše spoločné srdce a sme veľmi hrdí a nadšení, že sa o to podelíme. Je to ťažká nahrávka. Ale my sa cítime čulí a budeme to nosiť po celom svete pre vás," uviedli v aktuálnom vyhlásení o albume, ktorého názov zatiaľ nebol zverejnený.

Fanúšikovia si môžu prvý singel 'Lights' z nového albumu stiahnuť zdarma na oficiálnej stránke Interpolnyc.com.


Interpol - Lights

Informácia pochádza z webovej stránky NME.com.

--
Zdroj: SITA
Obrázok: Myspace.com/interpol

Súvisiaci interpreti: Interpol