Rocková formácia Garbage vydala 5. apríla rozšírenú reedíciu albumu Bleed Like Me z roku 2005. Album, ktorý sa stal kultovou nahrávkou ikonickej formácie vznikal v najťažšom období, aké kedy kapela prežívala. Vydavateľstvo aj rádiá im dali pocítiť, že frontmanka na čele rockovej kapely môže byť v rovkakom čase len jedna. Nemala ňou byť Shirely Manson, ale Gwen Stefani z No Doubt.

To sa podpísalo pod celkovú atmosféru, v ktorej album vznikal. "Aby som bola úprimná, až do relatívne nedávnej doby som s touto nahrávkou nikdy nemala obzvlášť dobrý vzťah. Vydali sme ho v čase obrovských sporov v rámci kapely a klesajúceho záujmu našej nahrávacej spoločnosti a širokej verejnosti," povedala Shirley Manson pre magazín Nme.

Rádiá im hovorili: "Budeme hrať No Doubt, nebudeme hrať Garbage." "Domino efekt bol zničujúci. Spôsobilo to, že sme sa obrátili jeden proti druhému, pretože sme boli tak frustrovaní. Nemohli sme sa nikam pohnúť a mali sme pocit, že hráme so zviazanými rukami za chrbtom. To privedie človeka do šialenstva, a to sa aj stalo. Všetci sme sa zbláznili. Zlomilo nám to srdcia," vysvetlila speváčka.

Album nebol kritikmi prijatý pochvaľne, lístky na sprievodné turné sa nepredávali podľa očakávaní, manažér ich opustil a kapela si siahla na absolútne dno, keď si dala päťročnú prestávku. "Bolo to zničujúce. Povedali nám, že pri stole nie je miesto. Napriek tomu sa od nás stále očakávalo, že splníme našu zmluvu a pôjdeme na celosvetové turné, aby sme získali publikum pre nahrávku. Všetci sme vedeli, že to nemá zmysel."

Napriek frustrácii sa Garbage k albumu po rokoch znova vracajú. Fanúšikovia si k nemu bez ohľadu na dianie okolo neho vytvorili silné puto, a teraz si ho budú môcť zadovážiť v rozšírenej reedícii. "Vyrobenie tohto albumu bolo zložité a krátko po jeho vydaní si kapela dala 5-ročnú prestávku. V priebehu rokov sa však stal nosným pilierom našej diskografie, a tak sme sa rozhodli, že ho nakoniec sprístupníme na vinyle kvôli mnohým bolestným prosbám našich fanúšikov," povedala forntmanka Garbage o reedícii.

Album bol remastrovaný a vydaný v troch formátoch, a to ako 2CD s výberom B-strán, remixov a ukážok na druhom disku, luxusný 2LP červený vinyl s 10 B-stranami/extra skladbami na LP 2 a aj ako strieborný vinyl , ktorý obsahuje len remastrovaný album. 2CD a 2LP sety obsahujú aj singel Tell Me Where It Hurts z roku 2007 a jeho dve B-strany, Betcha a All That Is Good In This Life.

Shirley Manson prehovorila aj o plánoch Garbage do budúcna. V tomto období pripravuje alternatívna rocková formácia nový album, ktorý bude podľa jej slov "svetlometom". "Po spálení zeme vychádzame zo špinavej jaskyne s reflektorom. Hľadáme čriepky života a ľudskosti," popísala pripravovanú nahrávku. "Nikto na nás nikdy nevsadil. Sme svojím spôsobom klasický smoliar. Náš verejný úspech bol už dávno, veľmi dávno – a odvtedy fungujeme z podradného postavenia."

V súčasnosti sú Garbage v štúdiu a do konca mája by chceli mať celý album hotový. Manson sa rozhodla na ňom siahnuť po niečom väčšom, ako je ona sama, aby sa neutopila vo vlastnom zdesení. "Snažím sa tlmiť svoje rozhorčenie. Ako spoločnosť sme zbití a zlomili nám srdcia. Všetko, čo vidím na svojich sociálnych kanáloch, mi pripadá démonické. Všetci s tým dennodenne bojujeme a otravuje to všetko. Všetci musíme bojovať, aby naše srdcia nevychladli."

Text: Hudba.sk (zdroj: Nme.com)