Britská rocková stálica Deep Puurple vydá v lete svoj 23. album. Nahrávku =1 predznamenáva čerstvý singel Portable Door, ku ktorej formácia zverejnila sprievodný videoklip. Produkovala ho berlínska agentúra Mutter & Vater a režíroval Leo Feimer. Predstavuje Deep Purple na pozadí obalu nového albumu a zachytáva kapelu v jej prirrodzenej podstate - na pódiu.

"Mnohé z piesní, ako napríklad Portable Door, boli napísané počas prvých sedení a doslova sa dali dokopy za 5 alebo 10 minút. Všetko to bolo také ľahké a prirodzené," prezradil Simon McBride. "Počas histórie Deep Purple boli naše najlepšie piesne vždy tie, ktoré boli napísané v krátkom čase. Hrali sme to, čo bolo príjemné, a rozvíjali sme piesne tak, ako vždy," doplnil frontman Ian Gillan.

Nový album je prvým s gitaristom Simonom McBrideom, ktorý sa oficiálne pripojil k zostave v roku 2022. Jeho predchodca Steve Morse odišiel po 28 rokoch, aby mohol tráviť viac času so svojou chorou manželkou. Deep Purple sa znova spojili s legendárnym producentom Bobom Ezrinom, vďaka ktorému nahrávka evokuje klasický zvuk priekopníckej kapely bez spoliehania sa na nostalgiu.

K dispozícii bude široká škála fyzických formátov. Patrí medzi ne CD+DVD verzia, CD, dvojitý čierny vinyl, limitovaná edícia fialového dvojvinylu a limitovaná edícia číreho dvojvinylu. Deluxe edície albumu budú obsahovať 13 skladieb nahraných naživo na turné kapely v roku 2022 a hodinový dokument zo zákulisia.

Text: Hudba.sk (Zdroj: Music-news.com)