Nemecké duo Boozoo Bajou sa nedávno vrátilo s novým albumom 'Dust My Broom' na renomovanej značke !K7 Records. Pýtali sme sa ich ako bude vyzerať ich piatkový set na Nu Jazz Dayz_FM a tiež ako pristupujú k vlastnej hudbe.

Vy sa nejako s nahrávaním albumov neponáhľate, však? Posledný ste vydali v 2005, čo robíte odvtedy?

Stihli sme napríklad jednu kompiláciu. A keď si to tak zoberiete, prvý album vyšiel v roku 2001, v roku 2005 prišiel Dust My Broom, z čoho vyplýva, že my sme trošku pomalší. A ďalší by teda mohol prísť v 2009-om. Ale nie, možno vydáme niečo aj skôr. Viete, my vážne nepracujeme ako fabrika.

Po vydaní 'Dust My Broom' z vás všetci ostali šokovaní. Bol to zámer?

Naše albumy vznikali v inom čase, v inom štúdiu a s inými nástrojmi. Pri tom druhom sme si trúfli už aj na niekoľko spevákov. Keď robíte svoj debut, tak neviete ešte na čo sa sústrediť ani čo očakávať. Predáte tisíc albumov a budete šťastní. Pri druhom albume už chcete dosiahnuť úspech, robiť väčšie koncerty, dostať to na profesionálnejšiu úroveň a s takou ambíciou k tomu aj pristupujete. A zároveň už nie ste naivní, beriete to vážnejšie.

Čo od vás môžeme očakávať na Nu Jazz Dayz_FM?

Všetko to záleží od divákov, ale môžeme sľúbiť, že prebehneme hudbou všetkých čias. Teda, ak nám dovolia tak dlho hrať. Posaďte sa alebo si zatancujte, sme pripravení na všetko. Hrávali sme už po celom svete a vždy sa vieme prispôsobiť publiku. Nie je to tak, že by sme robili iba minimal a techno a dokázali hrávať len minimal a techno. Zasahujeme do všetkých žánrov.

http://www.boozoobajou.com
http://www.myspace.com/boozoobajou

Zdroj: NJD