Obľúbená slovenská kapela IMT Smile na svojom minuloročnom albume Budeme to stále my ponúkla aj podmanivú spoluprácu so známou herečkou a šansónovou speváčkou Szidi Tobias. Pieseň Podaj mi ruku teraz posielajú do rádií a predstavujú širokej verejnosti v podobe lyric videa.

Hudbu k piesni, v ktorej možno okrem typických nástrojov kapely počuť aj violončelo, zložil Ivan Tásler na text z pera vynikajúceho textára a scenáristu Petra Lipovského. Básnik, ktorý v roku 2015 podľahol ťažkej chorobe, bol nielen umeleckým, ale aj životným partnerom Szidi Tobias a napísal pre ňu množstvo piesní. Časť z nich môžete nájsť aj na speváčkinom výberovom dvojalbume Sedmoláska z roku 2017, ktorý je prierezom jej kariéry.

Niektoré z Lipovského textov však za jeho života neboli zhudobnené. Do minulého roka k nim patrila aj pieseň Podaj mi ruku. "Je to veľmi starý, ale zároveň veľmi pekný text, ktorý dlho ležal odložený v šuplíku. Básnik, keď ho napísal, rovno povedal, že je to čistá 'táslerovka'. Ja som si na tento jeho výrok nedávno spomenula a zavolala som Ivanovi Táslerovi," prezradila Szidi Tobias.


Ivan Tásler poňal Lipovského text veľmi osobne a tak sa postavil aj k celkovému aranžmánu skladby, ktorá vyznieva ako ľahké, no pritom hlboké romantické vyznanie. "Som veľmi rád, že pieseň Podaj mi ruku je na našom albume. Má tam svoje veľmi podstatné miesto. Je to nádherný text plný lásky. Spolupracovať so Szidi je naozaj zážitok. Je to veľmi inšpiratívna herečka, speváčka, umelkyňa," nešetril líder IMT Smile slovami chvály na adresu svojej kolegyne.

Prečítajte si: Ivan Tásler na novom albume nekričí. Je presvedčivo pozitívny a charizmatický

Podaj mi ruku je ďalším singlom z albumu Budeme to stále my, ktorý nedávno vyšiel aj na červenom vinyle. Mnohé piesne z tejto platne, ale aj najväčšie hity kapely si budete môcť vychutnať už o necelé dva mesiace, 13. júla, na veľkolepom koncerte IMT Smile vo Východnej. Amfiteáter otvorí svoje brány už o 16:00 a samozrejme nebudú chýbať hudobní hostia a sprievodný program.

Jeden z najkrajších slovenských amfiteátrov si kapela zamilovala počas svojho minuloročného koncertu, ktorý bol vypredaný už niekoľko týždňov pred začiatkom. Malebné prostredie a úžasné publikum vytvorili jedinečnú atmosféru, ktorú si chce skupina pri západe slnka zopakovať aj toto leto.

SÚŤAŽ: Čerstvo vydaný vinyl Budeme to stále my môžete vyhrať na našom Facebooku.

Redakciu Hudba.sk informovala Luba Svatá z vydavateľstva Universal Music. Tlačovú správu sme upravili a doplnili.

Foto: facebook.com/sziditobias

Súvisiaci interpreti: IMT Smile, Szidi Tobias