Slovenská skupina The Bridgeheads ukončila tri roky trvajúcu prácu na debutovom albume. Spevák Tomáš dAsK včera prerušil mlčanie a odkazom na oficiálnej stránke Thebridgeheads.com upovedomil fanúšikov, že v najbližších dňoch ohlásia názov albumu ako aj dátum a spôsob jeho vydania.

O tom, že by mohlo ísť o naozaj výnimočné dielo, svedčí nielen doba jeho nahrávania. Čo-to nám frontman skupiny o nahrávke prezradil už začiatkom roku 2008. "Chcem spraviť album, ktorý by som sám chcel počuť. Bude v ňom smútok, radosť, vzdor, všetky emócie, ktoré máme v sebe... Ale aj rešpekt k hudbe. Určite to bude najsilnejšia nahrávka, akú sme spravili. Máme silné melódie, plnú hlavu nápadov a nechceme podceňovať inteligenciu poslucháča," prezradil pre Hudba.sk pri príležitosti našej tradičnej koncoročnej ankety.

Skupina The Bridgeheads vznikla v roku 2007 a jej zostavu tvoria Tomáš dAsK, Jozef Lemee a Michal Wizb. Bývalí členovia The Bridge sa rozhodli pokračovať v spoločnej tvorbe ako nová kapela len s dvoma gitarami, bicími a spevom. Tomáš vyhodil na svojej gitare strunu A, aby dosiahol basovejší gitarový zvuk hraním na oktávach, a všetky vyššie položené gitarové party prenechal na Jozefa. Kapela tak vytvorila svoj terajší špecifický gitarový zvuk bez basgitary, ktorý predstavila na všetkých koncertoch posledných dvoch turné.

Trio debutovalo s EP Things, ktoré bolo nahrané v Londýne a na jeho mastrovaní sa podieľal Streaky (spolupracoval aj s Depeche Mode, Kasabian, Mobym, The Stone Roses, The White Stripes a ďalšími). EP, ktorého skladby si môžete vypočuť aj v profile kapely na www.hudba.sk/bridgeheads, vyšlo v Británii vo vydavateľstve značkou Kubic Records, v Čechách pod X Production, a bolo celosvetovo sprístupnené na internetový predaj. Kapela po jeho uvedení absolvovala turné, ktoré zahŕňalo viacero koncertov v Anglicku, Nemecku, Poľsku, Čechách a na Slovensku. Vystúpila v legendárnych londýnskych kluboch ako Bull & Gate, Rhythm Factory, 93 Feet East či The Comedy, kde začínali kapely ako Muse, The Manic Street Preachers, Radiohead, Blur, Coldplay, PJ Harvey, Bloc Party a iné.

Viac informácií o albume bardejovskej kapely, ktorá už niekoľko rokov pôsobí v Londýne, prinesieme onedlho.

Informáciu o dokončení albumu a nové promo fotky The Bridgeheads pre Hudba.sk poskytla Patrícia Kochanová, manažérka kapely.

Súvisiaci interpreti: The Bridgeheads