Headlineri Topfestu 2009, americkí Limp Bizkit, už poslali organizátorom svoje požiadavky. Ako správne hviezdy požadujú aj hviezdne zaobchádzanie od ubytovania až po samotné koncertné vystúpenie. Odmietli aj luxusný historický päťhviezdičkový hotel v neďalekých Piešťanoch a radšej sa do Nového Mesta nad Váhom chcú presúvať z pohodlia bratislavského hotela rovnakej kategórie, keďže počuli, že jeho služby využili aj Pamela Anderson a Pete Sampras...

"Limp Bizkit majú štandardne vysoké nároky – my ich radi splníme, aj keď nad niektorými sa musím pousmiať..." priznáva organizátor festivalu na Zelenej Vode, Dušan Drobný.

"Zaujímalo by ma napríklad akým spôsobom vyrátali počet uterákov, ktoré nám napísali, aj keď uznávam, že 166 ks je zaujímavé číslo," hovorí Drobný a dopĺňa, že 20-členná výprava americkej kapely sa chce po Slovensku presúvať ôsmymi luxusnými autami nemenovanej značky. Na samotnom koncerte požaduje sprísnené bezpečnostné opatrenia v hľadisku vo forme dvojitých nášľapných zábran a dokonca bezpečnostné prehliadky detektorom kovov aj v zákulisí. Chýr o "zúrivom vystúpení", ktoré avizoval Fred Durst a jeho banda pred svojím comebackom, bude teda zrejme pravdivý. Keby však bolo najhoršie a bolo by potrebné zakročiť, požadujú vo svojej blízkosti ochranku, ktorá hovorí dokonale anglickým jazykom...

O bezpečnosť samotných návštevníkov sa v tomto ročníku postará viac ako 150 zamestnancov usporiadateľa a pracovníkov SBS. K dispozícii budú aj desiatky zdravotníkov. Organizátori však dúfajú, že tí budú mať čo najmenej roboty a fanúšikovia si budú môcť bez újmy vychutnať program Topfestu 2009. Okrem Limp Bizkit sa predstaví aj kultová španielska ska-punková skupina Ska-P, chýbať nemôže ani "maskot" doterajších ročníkov festivalu - česká skupina Kabát. Z domácich kapiel vystúpia Team s Paľom Haberom, Desmod, Horkýže Slíže, Tublatanka, Polemic, Lavagance, Smola a hrušky, Puding Pani Elvisovej, Slobodná Európa, Arzén, Konflikt, ale aj Mukatado a mnoho ďalších.

Na Topfeste 2009 v Novom Meste nad Váhom pri Zelenej Vode sa v dňoch 26.– 27. júna predstaví spolu viac ako 55 účinkujúcich na troch pódiách. Kompletný program nájdete na stránke www.topfest.sk.

Predpredaj vstupeniek už teraz v sieti Ticketportal aj vo forme MOBILticket, GOticket a HOMEticket.

Videoklipy účinkujúcich:


Limp Bizkit - 'Nookie'


Ska-P - 'Infitada'

Informácie pre Hudba.sk poskytol Ján Kakaščík, PR manažér festivalu.

Súvisiaci interpreti: Limp Bizkit