Prinášame vám fotoreport z koncertu americkej noise-rockovej kapely Black Dice, ktorý sa uskutočnil v nedeľu v bratislavskej A4ke. Ešte pred nástupom Američanov sa na pódiu predstavilo experimentálne duo 1/x, inšpirované matematickým dielom Mehenru Fishera. Ich sústredené vystúpenie žánrovo kolísajúce medzi noiseom a ambientom bolo síce miestami pre ušné bubienky trochu bolestivé, ale oplatilo sa vydržať a počúvať.

Zahanbiť sa nenechali ani Black Dice - na tieto koncerty by mala A4ka na vstupe pribaľovať aj štuple do uší!

Podobne ako na jeseň ich kolegovia z vydavateľstva Paw Tracks Animal Collective, aj toto trio sa predstavilo s hudbou, akú v našich končinách len tak nepočuť - psychedelické melódie, rytmické šialenstvo a hypnotický spev.

V porovnaní s Animal Collective sa Black Dice predstavili s drsnejším zvukom. Zahrali menej popových pesničiek, ale zato viac tanečných trackov. Predviedli menej hrania na "štandardné" rockové nástroje, ale zato viac elektronických škatuliek a efektov, z ktorých miestami behal po chrbte mráz. A mali tiež, bohužiaľ, omnoho menej divákov a hrali o dosť kratšie. Ale aj tak to bolo najlepšie "techno", aké som v poslednej dobe počul.



--
Text: Patrik Marflák
Foto: Magdaléna Vinterová