Dlhoočakávaná novinka kultovej skupiny Guns N' Roses – či vlastne toho, čo z nej ostalo – sa dostáva do predaja už 23. novembra. Necelých dva a pol dňa predtým sme si už stihli vypočuť aktuálne nahrávky zoskupenia, ktoré dal spevák Axl Rose okolo seba pod legendárnou značkou dohromady. Sú plné prekvapení...

'Chinese Democracy' obsahuje štrnásť nových skladieb. Pilotom albumu je rovnomenná pesnička. Tú by mal čochvíľa v rádiách nahradiť ďalší singel 'Better'. Zaujímavosťou je, že napriek neprítomnosti Slasha znejú gitary takmer navlas rovnako, ako keby bol stále súčasťou kapely. Prekvapením bude možno zvuková stránka celej nahrávky – vo viacerých piesňach sú použité aj elektronické prvky.

Nechýbajú ani „slaďáky“. Veď práve tými sa v našich končinách dostali Guns N' Roses pred osemnástimi rokmi do širokého povedomia. 'Patience', 'Don’t Cry', 'November Rain' – to sú tie nezabudnuteľné hity. Je predpoklad, že zo siedmych nových rockových balád zaujmú viaceré, najväčšími favoritmi sú asi 'Street Of Dreams' a 'This I Love', za zmienku stojí aj 'Sorry'.

Kompletný album 'Chinese Democracy', ktorý nahrávala zostava Tommy Stinson (basgitara), Dizzy Reed (klávesy), Bumblefoot (sólová gitara), Chris Pitman (programovanie a syntezátory), Richard Fortus (gitara) a Frank Ferrer (bicie) aj za účasti troch bývalých gitaristov Guns N'Roses – Bucketheada, Robina Fincka a Paula Tobiasa – je možné vypočuť si na Myspace.

Peter Lehotský

Súvisiaci interpreti: Guns N' Roses