Frontman britského alternatívneho tria Muse v aktuálnom rozhovore pre Nme.com prezradil, že uvažujú nad tým, že by už nikdy nevydali album štandardným spôsobom a všetky nové skladby by vydávali iba ako single.

Kapela je momentálne v Taliansku, kde nahráva nové piesne. Frontman kapely Matt Bellamy v rozhovore pre Nme.com prezradil, že s novým materiálom chcú experimentovať nielen hudobne ale i v spôsobe, akým skladby posunú fanúšikom.

"Nemyslím si, že k novému albumu budeme pristupovať tak, že robíme album. Páči sa mi nápad, že by sme vydali sériu skladieb, každý mesiac alebo každý druhý - len ich tak dávať von. Spravili by sme tak zo singla dominantnejší formát a potom možno každých niekoľko rokov by sme vybrali to najlepšie z daného obdobia a to by bol akože album. Inými slovami, vydávať skladby každých pár mesiacov a zistiť, ako sa ľuďom páčia."

Zaujímavý prístup od kapely, ktorej predajnosť albumov má rastúcu tendenciu. Z ich zatiaľ posledného štúdiového albumu 'Black Holes & Revelations', ktorý vyšiel pred dvoma rokmi sa predalo viac než tri milióny kusov, o pol milióna viac než z predchádzajúceho 'Absolution' (2003). Ich druhý štúdiový album 'Origin of Symetry' (2001) si kúpilo jeden a pol milióna fanúšikov a debut 'Showbiz' (1999) dosiahol predajnosť milión predaných nosičov.

Zdroj: Nme.com, wikipedia.org