Video k novému singlu dvojice Gnarls Barkley 'Run', v ktorom si zahral aj Justin Timberlake, nebude v pôvodnej podobe vysielané na populárnej televíznej stanici MTV, pretože testy preukázali, že je nevhodné pre epileptikov.

Videoklip údajne neprešiel tzv. Hardingovým testom, pomocou ktorého sa zisťuje, či by videá určené pre televízne obrazovky nemohli spôsobiť epileptický záchvat. V druhej polovici videa ku skladbe 'Run' je použitých množstvo dynamických grafických efektov a stroboskopických zábleskov, ktoré údajne môžu ľudom trpiacim epilepsiou spôsobiť problémy.

Polovica dua Gnarls Barkley, hip-hopový producent Danger Mouse, je s videom veľmi spokojný a dúfa, že sa celá vec rýchlo vyrieši. "Neviem presne o čo ide, ale máme s tým problémy. Ja si myslím, že to video je cool. Pre mňa je v poriadku. Ale mňa zas len tak ľahko niečo nevytočí." - vtipkuje, no s vážnosťou dodáva: "Nevieme predpovedať, ako na to budú reagovať ľudia."

Dej videoklipu sa odohráva na imaginárnej šou zo začiatku 90-tych rokov zvanej "City Vibin". Justin Timberlake je moderátorom programu a uvádza dvojicu Danger Mouse a Cee-Lo, ktorí pred plným parketom tanečníkov odohrajú skladbu 'Run'.

Singel 'Run' vyjde na CD nosiči 31. marca, no už teraz je v predaji v digitálnom formáte. Vydanie očakávaného druhého albumu dua Gnarls Barkley s názvom 'Odd Couple' je naplánované na 8. apríl.

Predtým ako na stlačíte "play", myslite na svoje zdravie. Ak ste však prežili videoklip k Mikovej skladbe 'Love Today', pri ktorej MTV na Hardingov test zrejme zabudlo, nemalo by sa vám nič stať.


Gnarls Barkley - 'Run'

Zdroj: Myspace.com/gnarlsbarkley, Nme.com, Youtube.com, wikipedia.org