Elektronické duo Underworld, ktoré sa presne o mesiac v bratislavskej Inchebe po prvýkrát predstaví slovenskému publiku, vydá na budúci týždeň tretí singel zo svojho aktuálneho albumu.

Po singloch 'Crocodile' a 'Boy, Boy, Boy' sa fanúšikovia formácie Underworld konečne dočkajú aj vydania tracku 'Beautiful Burnout'. Túto kladbu mnohí kritici i fanúšikovia považujú za najlepší kúsok z aktuálneho albumu 'Oblivion With Bells' a jeden z najlepších hudobných počinov formácie Underworld vôbec. Vydanie tejto vyše 8-minútovej epickej skladby vo forme singla preto bolo napäto očakávané a fanúšikovia sa ho dočkajú už o necelý týždeň 14. januára. Vydanie singla by malo sprevádzať aj uvedenie oficiálneho videoklipu k tejto skladbe.

Singel vyjde na 12" vinylovej platni a na CD a okrem originálneho mixu sa na ňom objavia aj remixy undergroundových producentov ako Mark Knight, Pig & Dan a Tiefschwartz. Výber posledne menovaného remixéra naznačuje aktuálne prepojenie Underworldu s berlínskou minimal techno a electro scénou. Práve tú reprezentuje aj duo Modeselektor, ktoré sa spolu s formáciou vizuálnych umelcov Pfadfinderei 8. februára predstaví v Inchebe ako predskokan Underworldu.

Zdroj: Music-news.com, Underworldlive.com