Tento americký popový spevák a skladateľ černošského pôvodu, ktorý pochádza z 9 súrodencov a svoju hudobnú kariéru začal už ako dieťa, sa rozhodol, že aj on prispeje k menšiemu znečisťovaniu našej planéty.

Jackson bol v minulosti obviňovaný, pretože si často objednával súkromné lietadlá a teda má aj veľkú zásluhu na vypúšťaní oxidu uhličitého do vzduchu. Rozhodol sa teda, že minie približne 20 000 dolárov (približne 580 000 sk) a kúpi si ekologické auto Toyota Prius.

49 ročný Jackson bol v piatok (30. novembra 2007) videný ako odchádza z obchodu Sharper Image electrical, ktorý sa nachádza v Beverly Hills a nastupuje do svojho nového, ekologického auta.

Prius - ktorý je poháňaný elektrinou a benzínom – sa ukázal ako veľmi populárne hybridné auto, pretože iba v Holywoode na ňom jazdí veľa celebrít. Leonardo DiCaprio bol jedným z prvých, ktorý si Prius kúpil a to ešte v roku 2001 a ostatné hviezdy ho nasledovali.

Medzi vlastníkov Priusa momentálne patria aj také hviezdy ako Cameron Diaz, Will Ferrell, Jennifer Aniston, Harrison Ford, alebo Susan Sarandon. Will Ferrell sa dokonca vyjadril, že miluje svoje ekologické auto a dokonca ho opísal ako "vzrušujúce".

Povedal: "Ja milujem svoj Prius. Okrem toho, že je úsporný a ekologicky prijateľný, riadi sa naozaj úžasne a je proste vzrušujúci. Ja osobne si myslím, že všetci Američania by mali riadiť takéto hybridné autá."

Cameron Diaz tiež pochválila malú spotrebu paliva tohto auta, keď povedala: "Mám spotrebu približne galón (4,5 litra) na 52 míľ (83,5 km) v meste. No nie je to úžasné?"
Zdroj : music-news.com