Jedna z najlepších slovenských koncertných kapiel Smola a hrušky chystá na jar budúceho roka po troch rokoch tretí radový album. Už teraz ponúka prvú ochutnávku v podobe skladby 'Tangá', ktorú prezentuje aj v podobe viac ako vydareného videoklipu.

Animovaný videoklip vznikol k singlu s "poetickým" názvom 'Tangá'. Klip režíroval a vyprodukoval nádejný animátor a režisér animovaných klipov Juraj Kubinec.

Zaujímavosťou je, že skupina napísala pesničku na klip a nie naopak ako je zvykom, čiže ide vlastne o soundtrack k animovanému filmu. Pesnička vznikala spolu s filmom vyše roka, pričom skupina počas práce na nej napísala vyše 20 skladieb, kým sa našla tá pravá, na ktorej sa zhodli všetci autori klipu. Text piesne je inšpirovaný klipom, no zároveň funguje aj samostatne a dostáva ďalší rozmer.

O vynikajúcej kvalite animovaného snímku svedčia víťazstvá a ocenenia
na renomovaných medzinárodných filmových festivaloch AROUCA International Film Festival v Portugalsku, Bergamo Film Festival v Taliansku a UNICA International Film Festival na Slovensku.

Snímok je kombináciou 2D a 3D grafiky. Celá práca na klipe trvala vyše roka pričom animátor nakreslil vyše 3000 obrázkov. Hlavnú úlohu v klipe má ovečka a vlci a samotný videoklip končí nečakaným happyendom.


Smola a hrušky - 'Tangá'

Zdroj: Smolaahrusky.sk