Kid Rock, ktorý vydal svoj šiesty album 'Rock n' Roll Jesus' , chce byť znova hudobníkom a nie len osobnosťou, o ktorej píšu bulvárne noviny.

Pre Associated Press Rock povedal, "Cítim sa teraz oveľa viac pohodlne, vo svojej koži, ako umelec a skladateľ textov...ako ľudská bytosť."

"Môj nový album je nahrávka, ktorá obsahuje všetko, čo sa za dlhý čas nahromadilo. Písanie textov je skutočným krokom dopredu, cítil som sa ako tvorivý chameleón."

Ale to stále nie je dosť pre umelca, ktorý sa v poslednej dobe skôr preslávil ako manžel Pamely Anderson a ich rýchlym rozvodom. Do novín sa dostal tiež po pästnom súboji s bývalým manželom Pamely, Tommym Leem (tiež sotva známym ako hudobníkom).

"Najlepším receptom na pomstu je úspech," hovorí o vplyve Andersonovej na nový album. Mal tým na mysli nekalé hry v novinách a vzájomné osočovanie, ktoré na seba vyťahujú bývalí manželia.

Prinajmenšom si je teraz vedomý svojej pozície vo svete a hovorí, "V predchádzajúcich niekoľkých rokoch osobné šantenie a bulvárne denníky zatienili hudbu."

Ale stále verí sám v seba a dodáva, "Nebol by som úprimný sám k sebe, keby som tvrdil, že by ma nebolelo, keby sa tento album nepredával. Bolo by to bolestivejšie o to viac, pretože si myslím, že je to zatiaľ môj najlepší album."

Zdá sa, že Kidovi sa s jeho novým albumom darí, pretože zaznamenal prvé miesto v hudobnom rebríčku a stal sa tak Number One. Vystriedal tak na špici Brucea Springsteena.

Michiganský rocker s albumom 'Rock n' Roll Jesus' dosiahol podľa Nielsen SoundScan predaj 170 000 kópii v prvom týždni od vydania albumu.

Rock tak zosadil z vrcholu Brucea Springsteena, ktorého 'Magic' klesol na druhé miesto, pretože sa predalo 'len' 130 000 kópii, čo je 60% pokles oproti minulému týždňu, keď debutoval na prvom mieste.


Zdroj : nme.com, undercover.com.au