Folklórna skupina Kollárovci predstavila v týchto dňoch nový singel Anka Anka. Šestica muzikantov patrí v rámci svojho žánrového zamerania k najpopulárnejším zoskupeniam na Slovensku. Potvrdzuje to aj spomínaná novinka, ktorej videoklip je momentálne najsledovanejším videom slovenských používateľov Youtubu.

Spomedzi hudobných videí patria v rebríčku vrchné priečky prevažne hip-hopovým interpretom, aj preto je zaujímavé a zároveň aj celkom vzácne, že sa na vrchol dostala folklórna kapela. Tvorba Kollárovcov je však okrem tradičnej ľudovej piesne obohatená aj o populárnu hudbu, či vlastnú tvorbu, čo jej umožňuje zaujať širšie spektrum poslucháčov. Svedčia o tom miliónové pozretia ich videí na Youtube.


Úspešný videoklip Anka, Anka zobrazuje romantický príbeh medzi Ankou a požiarnikom Jankom. Dej sa odohráva na hasičskej stanici v Liptovskom Mikuláši. Vyvrcholí dramatickými zábermi na horiaci dom, z ktorého Janík zachráni svoju partnerku. Okrem klipu majú Kollárovci ďalšiu novinku v podobe nového albumu Neúprosný čas, ktorý je už deviatym radovým nosičom úspešnej formácie.

Autorka: Miroslava Rabčanová (zdroj: SITA)
Foto: Facebook.com/Kollarovci